تشدید همکاری چین و کشورهای آسیای مرکزی در بخش کشاورزی – اخبار تاجیکستان

به گزارش شینهوا، عبدالله بیگماتوف، یک تولیدکننده پنبه از ازبکستان، به لطف فناوری پیشرفته آبیاری از چین و راهنمایی کارشناسان چینی، نسبت به افزایش تولید پنبه در سال جاری خوشبین است.

بیگماتوف ها ساکنان بومی منطقه سیردریا ازبکستان هستند. از سال 2020، عبدالله با یک شرکت چینی همکاری می کند تا فناوری آبیاری قطره ای با راندمان بالا را در مزرعه پنبه خود معرفی کند.

روش آبیاری قطره ای آسان است. این به شما امکان می دهد در مصرف آب صرفه جویی کنید و در نتیجه هزینه ها را کنترل کنید.

در سپتامبر 2021، شرکت چینی Yangling Modern Agriculture International Cooperation ساخت پارک نمایش علوم و فناوری کشاورزی مدرن چین-ازبکستان را آغاز کرد که در نزدیکی میدان پنبه Begmatov واقع شده و مساحتی بیش از 233 هکتار را پوشش می دهد.

چن بینگ، معاون مدیر کل این شرکت، گفت: «در این پارک، با استفاده از فناوری‌های پیشرفته چین، انواع محصولات با کیفیت بالا از جمله آفتابگردان دانه‌های روغنی، سویا و ذرت کشت می‌شود. از سوی دولت ازبکستان و کشاورزان محلی.

از سال 2016، شرکت چینی گروه صنعتی غلات و روغن Xi’an Aiju مدل کشت محصولات را به سفارش در قزاقستان تبلیغ می کند. بر اساس تقاضای بازار چین، این شرکت به کشاورزان قزاقستان سفارش هایی برای کشت محصولات با قیمت های خرید تضمینی ارائه می دهد که به نوبه خود به ساکنان محلی کمک کرده تا درآمد خود را افزایش دهند و صادرات خود را گسترش دهند.

یانگ جی، رئیس گروه شتر طلایی، مستقر در جنوب قزاقستان، گفت: “شرکت ما موفق شده است پودر شیر شتر را به بازار چین بیاورد، توسعه دامداری محلی و افزایش درآمد ساکنان محلی را افزایش دهد.”

به لطف روابط نزدیک بین چین و کشورهای آسیای مرکزی و تقویت همکاری آنها در زمینه کشاورزی، محصولات کشاورزی بیشتر و بیشتری از کشورهای آسیای مرکزی وارد بازار چین می شود.

بر اساس آمار اداره کل گمرک (GCC) جمهوری خلق چین، تجارت کشاورزی بین چین و پنج کشور آسیای مرکزی – قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ترکمنستان – از 175 میلیون دلار در سال 1992 به 1.07 میلیارد دلار در سال 2021 افزایش یافته است.

در این میان، در سال 2021، کل تجارت کشاورزی چین با قزاقستان و ازبکستان به ترتیب به 574 و 302 میلیون دلار رسید که 53 درصد را شامل می شود. و 28 درصد از کل تجارت کشاورزی بین چین و پنج کشور آسیای مرکزی.

تورسونعلی کوزیف، استاد دانشگاه روزنامه نگاری و ارتباطات جمعی ازبکستان، گفت: «چین اکنون به یک شریک تجاری و اقتصادی مهم برای پنج کشور آسیای مرکزی تبدیل شده است. توسعه همکاری ها در این زمینه

T. Kuziev گفت: “فناوری های کشاورزی از چین باعث افزایش بیشتر محصول می شود و به امنیت غذایی محلی کمک می کند.”