در طول همه گیری، جهان اعتماد خود را به واکسیناسیون از دست داد – اخبار تاجیکستان

بین سال‌های 2019 تا 2021، 67 میلیون کودک در سراسر جهان به دلیل همه‌گیری، درگیری‌های مسلحانه، کاهش اعتماد به واکسن‌ها و طیفی از عوامل دیگر، واکسیناسیون معمول خود را از دست دادند. در اروپا و آسیای مرکزی بیش از 931000 کودک در این مدت واکسینه نشده بودند.

این در گزارش جدید صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در مورد وضعیت واکسیناسیون در جهان آمده است. نویسندگان آن یادآور می شوند که ایمن سازی یکی از مهمترین دستاوردهای بشر است. واکسن ها جان بی شماری را نجات داده اند. اما اخیراً سطح ایمن سازی کودکان رو به کاهش بوده و بیماری های ریشه کن شده طولانی مدت در حال بازگشت هستند.

افزایش بی اعتمادی نسبت به واکسن ها

در طول این همه گیری، برای اولین بار در 30 سال گذشته، پوشش واکسیناسیون در 112 کشور در سراسر جهان کاهش یافت. یکی از دلایل اصلی بی اعتمادی فزاینده به واکسن ها است که ناشی از اطلاعات نادرست است.

کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف یادآوری کرد که در بحبوحه همه‌گیری کووید-19، دانشمندان به سرعت واکسن‌های نجات دهنده زندگی تولید کردند، اما پیشرفت در برابر ویروس با گسترش «ترس و اطلاعات نادرست درباره همه انواع واکسن‌ها» همراه بود.

سیگنال هشدار

در طول همه‌گیری، برنامه‌های معمول واکسیناسیون برای کودکان تقریباً در همه کشورهای جهان به دلیل فشار زیاد سیستم‌های بهداشتی و اقدامات خود انزوا مختل شد. علاوه بر این، همه اینها با روند کاهش قابل توجه اعتماد به واکسن های کودکان تکمیل شد. بین سال‌های 2019 تا 2021، 48 میلیون کودک حتی یک واکسن دریافت نکردند و 19 میلیون کودک دیگر فقط به طور جزئی واکسینه شدند.

راسل گفت: «این داده ها زنگ خطری هستند. ما نمی توانیم اجازه دهیم که بی اعتمادی به ایمن سازی معمول به پیامد دیگری از همه گیری تبدیل شود. مدیر اجرایی یونیسف هشدار داد که این مملو از خطر است که موج جدید مرگ و میر با افزایش تعداد کودکان مبتلا به سرخک، دیفتری یا سایر بیماری‌های قابل پیشگیری همراه باشد.

این گزارش خاطرنشان می کند که درک عمومی از اهمیت واکسن برای کودکان در طول همه گیری کووید-19 در 52 کشور از 55 کشور مورد مطالعه کاهش یافته است. چین، هند و مکزیک تنها کشورهایی هستند که نگرش نسبت به واکسیناسیون ثابت مانده یا حتی بهبود یافته است. از زمان شروع همه‌گیری در اکثر کشورهای مورد بررسی، افراد زیر 35 سال نسبت به کیفیت و مناسب بودن واکسن‌ها برای کودکان تردید داشتند.

روند بلند مدت؟

این گزارش می‌گوید که «اعتماد به واکسن‌ها در طول زمان قابل تغییر است» و جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل جامع‌تر داده‌ها برای تعیین اینکه آیا کاهش اعتماد به واکسن واقعا ادامه خواهد داشت یا خیر، مورد نیاز است.

به طور کلی، در 55 کشور مورد بررسی، اکثریت قریب به اتفاق پاسخ دهندگان – بیش از 80 درصد – همچنان واکسن ها را برای کودکان “مهم” می دانند.

اطلاعات نادرست

با این حال، نویسندگان گزارش هشدار می دهند که “همگرایی چندین عامل نشان می دهد که تهدید بی اعتمادی به واکسن ممکن است در حال افزایش باشد.” این عوامل عبارتند از: اطلاعات نادرست، کاهش اعتماد به کارشناسان و دو قطبی شدن سیاسی.

عوامل دیگر در کاهش ایمن سازی

علاوه بر بی‌اعتمادی به واکسن‌ها، این بیماری همه‌گیر باعث آشکار شدن و تشدید ضعف‌های مداوم در سیستم‌های بهداشتی شده است. منابع اصلی برای مبارزه با بیماری همه گیر، که همراه با بسیاری از عوامل دیگر، به قهقرایی در ایمن سازی معمول کمک کرد، هدایت شد. اما حتی قبل از همه گیری، بسیاری از کشورها فاقد کارکنان بهداشتی واجد شرایط بودند، به ویژه در مناطق روستایی.

علاوه بر این، همه گیری نابرابری های موجود مرتبط با واکسیناسیون را تشدید کرده است. برای بسیاری از خانواده های دارای فرزند، واکسن هنوز مقرون به صرفه نیست.

نزدیک به نیمی از 67 میلیون کودکی که بین سال‌های 2019 تا 2021 واکسیناسیون معمول را از دست داده‌اند، در قاره آفریقا زندگی می‌کنند. تا پایان سال 2021، هند و نیجریه که در این گزارش به عنوان «کشورهای با باروری بسیار بالا» توصیف شده‌اند، بیشترین تعداد کودکانی را داشتند که هیچ واکسن معمولی دریافت نکرده بودند.

به طور کلی، در کشورهای با درآمد کم و متوسط، از هر ده کودک در مناطق شهری، یک کودک و در مناطق روستایی یک کودک با هیچ یک از برنامه های معمول ایمن سازی واکسینه نشده اند.

اروپا و آسیای مرکزی بالاترین نرخ پوشش واکسیناسیون را در جهان دارند. با این حال، این بیماری همه گیر تأثیر منفی بر وضعیت این منطقه نیز داشته است. بین سال‌های 2019 تا 2021، پوشش واکسیناسیون DPT و سرخک کاهش یافته است. این امر منجر به افزایش تعداد کودکان واکسینه نشده شده است. در سال 2021، بیشترین تعداد کودکان واکسینه نشده در اوکراین بود – 43484.

بقای کودک

یونیسف خاطرنشان می‌کند که کودکانی که درست قبل یا در طول همه‌گیری به دنیا می‌آیند، اکنون به سنی رسیده‌اند که معمولاً در آن واکسینه می‌شوند. نقض ایمن سازی معمول مملو از شیوع بیماری های کشنده است.

این گزارش یادآور می شود که در سال 2022، تعداد موارد سرخک در سراسر جهان در مقایسه با سال 2021 دو برابر شد و تعداد کودکان فلج به دلیل فلج اطفال 16 درصد افزایش یافت. در دوره سه ساله 2019 تا 2021، فلج اطفال هشت برابر بیشتر از سه سال گذشته کودکان را فلج کرده است.

فراخوانی به دولت ها

صندوق کودکان سازمان ملل متحد از همه کشورهای جهان خواست تا منابع لازم را برای اجرای طرح های ایمن سازی کودکان اختصاص دهند. کارشناسان خاطرنشان کردند که با هزینه متوسط ​​حدود 58 دلار برای هر کودک در کشورهای با درآمد کم و متوسط، یک دوره استاندارد واکسیناسیون می تواند سهم بزرگی در محافظت در برابر بیماری و ناتوانی مادام العمر داشته باشد.

این گزارش می‌گوید که ایمن‌سازی باید همچنان یک اولویت باشد، زیرا این یک استراتژی اثبات شده برای کاهش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی آینده و تقویت رشد اقتصادی است.