از پایان سال گذشته، فهرست شخصیتهای بلندپایه سیاسی اروپایی که از چین بازدید میکنند رو به افزایش بوده است. در این فضا تبادلات بین چین و اروپا در زمینه های مختلف در حال گسترش است. به گزارش پیپلز دیلی، چنین تماس های فعال کاملاً گواه این واقعیت است که هر دو طرف آماده ارتباط هستند و همچنین دارای منافع مشترک گسترده و عمیق هستند.
ایجاد اعتماد در مخاطبین
مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: «اکنون، تقریباً هر هفته، نمایندگان چین و کشورهای اروپایی رایزنیهای سیاسی در وزارت امور خارجه در پکن برگزار میکنند و برای تعاملات مکرر در سطح بالا بین طرفین در مرحله بعدی آماده میشوند». وزارت.
چن یانگ، معاون مؤسسه اروپایی آکادمی روابط بینالملل چین، در مصاحبهای با روزنامه مردم گفت: «اخیراً فراوانی بیسابقهای از تعامل بین چین و اروپا وجود داشته است. این بدان معناست که نمایندگان دو طرف باید تعداد زیادی از موضوعات و موضوعات مشترک را مورد بحث قرار دهند، چالش های زیادی وجود دارد که آنها باید به طور مشترک حل کنند. چین و اروپا ارتباطات صریح در سطح بالا را برای تغییر اعتماد متقابل به مؤثرترین و مستقیم ترین راه و ارتقای همکاری های دوجانبه در کوتاه ترین زمان انتخاب کرده اند.
مبادلات اقتصادی و تجاری فعال
چهره هایی از حوزه های مختلف اروپا از فرصت های بازار چین استفاده می کنند. این یک بار دیگر نشان میدهد که همکاریهای تجاری و اقتصادی عاملی «ثباتکننده» و «محرک» برای روابط دوجانبه است. در جریان نشست سه جانبه چین، فرانسه و اتحادیه اروپا (EU)، رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لاین، خاطرنشان کرد که اروپا و چین یکدیگر را به عنوان شرکای تجاری مهم در نظر می گیرند، اقتصادهای هر دو طرف ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند و “قطع روابط” با چین به نفع اروپا نیست و یک انتخاب استراتژیک برای اتحادیه اروپا نیست.
به گفته امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، طرفین باید برای جلوگیری از افتادن در دام “قطع روابط” تلاش های مشترک انجام دهند، همکاری های برابر و سودمند متقابل انجام دهند، مشکلات فوری جهانی را به طور مشترک حل کنند و به طور مداوم مشارکت استراتژیک جامع بین اتحادیه اروپا و اتحادیه اروپا را عمیق تر کنند. چین.
چن یانگ گفت: از نقطه نظر همکاری های تجاری و اقتصادی، به لطف تماس های فشرده اخیر، شتاب انباشته شده در روند تعامل چین و اروپا به طور کامل آزاد شده است. به گفته وی، در حال حاضر چین و اروپا تعدادی قرارداد همکاری و سفارشات تجاری و اقتصادی بزرگ امضا کرده اند که نشان دهنده مقیاس و کیفیت بالای همکاری چین و اروپا است.
کوی هونگجیان، مدیر مؤسسه اروپایی آکادمی مطالعات بینالمللی چین، خاطرنشان کرد: «در سالهای اخیر، چین و اروپا با یک مشکل مشترک مواجه بودهاند، یعنی چگونگی ایجاد تعادل بین توسعه و امنیت. اروپا در این زمینه در موقعیت دشواری قرار دارد، در حالی که در جستجوی پاسخ است: از یک سو، منطقه متذکر می شود که روابط با چین را «قطع نمی کند» و از سوی دیگر، بر لزوم کاهش خطر تأکید می کند. وابستگی بیش از حد اقتصادی به چین اروپا معتقد است که محیط توسعه آن ناامن است، باید تلاش های بیشتری برای مقابله با چالش های امنیتی صورت گیرد. در حال حاضر اروپا مرحله تعمیم امنیتی را پشت سر می گذارد، مسائل امنیتی در حوزه های مختلف پیش بینی شده است، ما در مورد امنیت اقتصادی، فناوری و دیجیتال صحبت می کنیم و فضا برای همکاری های تجاری و اقتصادی محدود است. برای حل این مسائل، چین و اروپا باید دو نکته را رعایت کنند: اول اینکه با یکدیگر صمیمانه رفتار کنند، مشارکت های استراتژیک را تعمیق کنند و اجازه ندهند رقابت و به اصطلاح رقابت فضا را برای همکاری های دوجانبه کوچک کند. ثانیاً، برای کاهش تأثیر منفی سیاست زدگی و تأکید بر امنیت بر تجارت و همکاری های اقتصادی دوجانبه عادی، همکاری به حل مشکلات فوری کمک می کند.
هفته نامه آلمانی Die Zeit خاطرنشان می کند که چین و اروپا باید باز بودن دوجانبه را حفظ کنند، یک محیط تجاری منصفانه و بدون تبعیض فراهم کنند و از سیاسی شدن و تمرکز بر امنیت در مسائل تجاری و اقتصادی اجتناب کنند.
برونو گیگر، کارشناس فرانسوی در امور بینالملل، خاطرنشان کرد که اقتصاد چین و اتحادیه اروپا به هم مرتبط هستند. اگر اروپا امیدوار است با جمهوری خلق چین به برد-برد دست یابد، باید از شر استراتژی های سیاسی کوته بینانه و تفکر جمع صفر خلاص شود. چین و اروپا کاملاً قادر به همکاری در زمینه هایی هستند که هر یک از طرفین مزایای خاص خود را دارند. به این ترتیب می توانند موفق شوند.
ایجاد اجماع
به نوشته روزنامه فرانسوی Les Echos، مکرون در مصاحبه ای در هواپیمای ریاست جمهوری پس از سفر به چین گفت که برای جلوگیری از وابستگی به اروپا، ایجاد خودمختاری استراتژیک ضروری است. اروپا علاوه بر چین و آمریکا می تواند به قدرت «قطب سوم» تبدیل شود.
تلاش های چین برای ترویج راه حل سیاسی برای بحران اوکراین توسط تعداد فزاینده ای از کشورهای اروپایی به رسمیت شناخته شده است. پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا، پیشتر اشاره کرد که اسپانیا از این سند که موضع چین را در مورد حل سیاسی بحران اوکراین مشخص می کند، مثبت صحبت می کند و همچنین از نقش سازنده طرف چینی بسیار قدردانی می کند. اورسولا فون در لاین و مکرون تاکید کردند که چین خالق بحران اوکراین نیست، طرف اروپایی از تلاشهایی که چین برای حل سیاسی این مناقشه انجام میدهد بسیار قدردانی میکند. آنها انتظار دارند که چین نقش مهم تری در جستجوی مشترک راه هایی برای ارتقای صلح و مذاکرات ایفا کند.