90 درصد دختران و زنان در کشورهای فقیر به اینترنت دسترسی ندارند – تاجیکستان نیوز

حدود 90 درصد از دختران و زنان جوان در کشورهای کم درآمد از اینترنت استفاده نمی کنند. همسالان مرد آنها دو برابر بیشتر آنلاین می شوند. این را صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در روز جهانی دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات، که امسال در 27 آوریل جشن گرفته می شود، گزارش داده است.

کارشناسان این بنیاد داده‌های مربوط به استفاده از اینترنت، استفاده از تلفن همراه و مهارت‌های دیجیتال را در میان افراد 15 تا 24 ساله در کشورهای با درآمد کم و متوسط ​​تجزیه و تحلیل کردند و به این نتیجه رسیدند که دختران فرصت‌های بسیار کمتری نسبت به پسران دارند.

وی ادامه داد: از بین بردن شکاف دیجیتالی بین دختران و پسران چیزی فراتر از دسترسی به اینترنت و فناوری است. رابرت جنکینز، مدیر آموزش یونیسف گفت: «این در مورد توانمندسازی دختران برای مبتکر، خالق و رهبر است.

وی افزود: اگر می‌خواهیم شکاف جنسیتی را در بازار کار به‌ویژه در زمینه‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی از بین ببریم، باید از هم اکنون با کمک به جوانان به‌ویژه دختران برای کسب مهارت‌های دیجیتال شروع کنیم.

در 32 کشور، دختران به‌طور متوسط ​​35 درصد بیشتر از پسران، حتی مهارت‌های اولیه دیجیتالی مانند کپی کردن فایل‌ها و پوشه‌ها در رایانه، ارسال فایل‌ها و ایمیل‌ها را ندارند.

کارشناسان تاکید می کنند که علل شکاف دیجیتالی ریشه در شکاف جنسیتی بسیار گسترده تر و سنت های مردسالارانه دارد. همانطور که داده های 41 کشور نشان می دهد، اغلب دختران و پسران حتی در خانواده از حقوق مساوی برخوردار نیستند – پسرها بیشتر به اینترنت و فناوری دسترسی دارند، والدین تمایل بیشتری به خرید تلفن همراه برای پسرشان دارند تا برای دخترشان. .

در خارج از خانه و خانواده، دختران نیز دائماً با موانعی روبرو هستند – در سیستم آموزشی و در بازار کار. آنها در طول زندگی خود تحت تأثیر هنجارها و کلیشه های تبعیض آمیز جنسیتی قرار دارند.

یونیسف تاکید می کند که دختران باید از سنین پایین با فناوری های دیجیتال آشنا شوند و مهارت های دیجیتال را آموزش دهند. این بنیاد همچنین ضرورت مبارزه با کلیشه های جنسیتی را اعلام می کند.

کارشناسان از دولت‌ها می‌خواهند تا هر کاری که ممکن است انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که دختران از آموزش دیجیتال در شرایط برابر با پسران در داخل و خارج از مدرسه، در سطح منطقه و جامعه، و ایجاد فرصت‌های شغلی برای دختران در زمینه ICT، از جمله از طریق برنامه های مربیگری و کارآموزی.

مهارت های دیجیتال برای زندگی

موضوع روز جهانی دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات، که در چهارمین پنجشنبه ماه آوریل جشن گرفته می شود، مهارت های دیجیتالی برای زندگی است. اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) امروز به مناسبت این روز در ویکتوریا زیمبابوه گفتگوی نسلی برگزار کرد.

همچنین رویدادهای منطقه ای و ملی در سرتاسر جهان وجود داشته است که دستاوردهای دختران و زنان در هر دو زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات به طور خاص و علم به طور کلی را جشن می گیرند.

دورین بوگدان مارتین، دبیر کل ITU توضیح داد: «این یک جنبش جهانی برای توانمندسازی دختران و زنان از طریق فناوری است.

او افزود: «مهارت‌های دیجیتال می‌توانند زندگی آن‌ها را برای همیشه تغییر دهند.