WMO: میانگین دمای کره زمین در 5 سال آینده به رکوردی می رسد – اخبار تاجیکستان

میانگین دمای کره زمین در پنج سال آینده به رکورد بالایی خواهد رسید. این توسط کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی گزارش شده است.

علاوه بر انتشار گازهای گلخانه ای، پدیده طبیعی ال نینو نیز بر افزایش دما تأثیر خواهد گذاشت.

به گفته WMO، احتمال اینکه بین سال‌های 2023 تا 2027 میانگین دمای کره زمین حداقل یک سال بیش از 1.5 درجه سانتی‌گراد بالاتر از سطح پیش‌صنعتی باشد، 66 درصد است.

هواشناسان همچنین با احتمال 98 درصد پیش بینی می کنند که حداقل یک سال در پنج سال آینده، یا حتی یک دوره پنج ساله کامل، گرم ترین سال ثبت شده باشد.

این گزارش به این معنا نیست که ما به طور دائم از 1.5 درجه سانتیگراد ذکر شده در توافقنامه پاریس که حاکی از گرمایش طولانی مدت برای چندین سال است، تجاوز خواهیم کرد. با این حال، WMO زنگ خطر را به صدا در می آورد، زیرا ما – در حال حاضر به طور موقت – بیشتر و بیشتر از سطح 1.5 درجه سانتیگراد فراتر می رویم.

او گفت که انتظار می رود پدیده گرم شدن ال نینو در ماه های آینده آشکار شود و این با تغییرات آب و هوایی انسانی ترکیب می شود و وضعیت مربوط به دمای جهانی را به عدم قطعیت می رساند.

این امر پیامدهای گسترده ای برای سلامت، امنیت غذایی، مدیریت آب و محیط زیست خواهد داشت. ما باید برای این آماده شویم.»

به گفته کارشناسان WMO، احتمال اینکه میانگین پنج ساله از آستانه 1.5 درجه سانتیگراد فراتر رود، تنها 32 درصد است. پروفسور لئون هرمانسون، سرپرست این گزارش، گفت: «پیش‌بینی می‌شود که میانگین دمای جهانی همچنان به افزایش خود ادامه دهد و ما را از آب و هوای معمولی‌مان بیشتر و بیشتر دور کند».

WMO معتقد است که میانگین دمای جهانی در سال 2022 حدود 1.15 درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی (1850-1900) بوده است. اثر خنک کننده رویداد لانینیا به طور موقت روند گرمایش طولانی مدت را در بیشتر سه سال گذشته مهار کرده است.

با این حال، لانینیا در مارس 2023 به پایان رسید و پیش بینی می شود ال نینو در ماه های آینده توسعه یابد، که تمایل به افزایش دمای جهانی دارد.

هواشناسان همچنین به گرم شدن چشمگیر قطب شمال اشاره می کنند. پیش بینی می شود ناهنجاری دما در این منطقه سه برابر میانگین جهانی باشد.

کارشناسان همچنین بر این باورند که بین سال‌های 2023 تا 2027، در مقایسه با میانگین سال‌های 1991 تا 2020، میزان بارندگی در ساحل، شمال اروپا، آلاسکا و شمال سیبری افزایش خواهد یافت. به گزارش آنادولو، همزمان بارندگی در آمازون و استرالیا کاهش خواهد یافت.